Rondzending

Als lid van de Filatelistenvereniging kunt u gebruik maken van de rondzending.
Per seizoen kunnen de leden rekenen op ongeveer 16 kistjes, met 14 postzegel boekjes, die je thuis aangeboden krijgt. In alle rust mag u dan de zegels vergelijken met uw privéverzamelingen en eventuele manco’s aanvullen. Een behoorlijk groot aantal postzegels, circa 45.000, kunnen de leden jaarlijks inzien. Regelmatig worden er dan ook leuke vondsten gedaan. De rondzending wordt aangeboden in Vlaardingen, Schiedam, Maasland, Maassluis, Spijkenisse, Heenvliet en Poortugaal. Woont u daarbuiten informeer dan naar de mogelijkheid tot deelname bij de vereniging. U mag ook lid worden van de vereniging om alleen mee te doen aan de rondzending.

Zelf inzenden: Een lid van de vereniging mag zelf boekjes samenstellen en inzenden. Na het rondzendseizoen, dat van september tot mei het jaar erop loopt, ontvangen de inzenders hun boekjes terug met de opbrengst min een kleine inhouding voor de onkosten van de vereniging.

Het Rondzendreglement, de wegwijzer voor de rondzending en aanwijzingen voor het samenstellen van nieuwe rondzendboekjes staan verder naar onder in deze blog.